Boot vol vluchtelingen kapseist bij Java

Een boot met circa 200 vluchtelingen is gekapseisd in de Indische Oceaan bij het Australische Christmas Island, ongeveer 3000 kilometer ten zuiden van Java. Een helikopter heeft de boot vanuit de lucht gelokaliseerd. Er zijn overlevenden in de oceaan gesignaleerd, aldus de Australian Maritime Search and Rescue Authority, maar het is nog niet duidelijk om hoeveel drenkelingen het gaat. Schepen zijn onderweg om mensen uit zee te halen. De meeste mensen aan boord zouden asielzoekers uit Sri Lanka zijn.

Het eiland ligt zo’n 2600 kilometer van de Australische kust, maar hoort bij Australië. Veel asielzoekers proberen via dit eilandje in de Indische Oceaan Australië binnen te komen. De laatste dagen onderschepte de kustwacht nog drie schepen met 238 vluchtelingen in de buurt van Christmas Island. Bootvluchtelingen zijn hier een gevoelig thema: ze zouden de plaatsen inpikken van vluchtelingen die via de officiële weg het land proberen binnen te komen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>