Puigdemont en vier ministers geven zichzelf aan bij Belgische politie

De Catalaanse afgezette regiopresident Puigdemont en vier ministers die met hem in Brussel zijn, hebben zich zondagochtend aangegeven bij de Belgische politie. In het bijzijn van hun advocaten zijn ze officieel ingelicht over het Europese arrestatiebevel uit Madrid, nadsat z`e donderdag niet voor de rechter in Madrid waren verschenen.

Zondagmiddag worden ze door een onderzoeksrechter verhoord. Die moet binnen 24 uur zeggen wat er met het arrestatiebevel uit Madrid gebeurt. Als de rechter het bevel opvolgt, moet een raadkamer binnen twee weken daarover een besluit nemen. Daarna kan een eventueel beroep nog eens twee weken duren. Het vijftal wordt in Spanje vervolgd voor rebellie, opruiing en misbruik van gemeenschapsgelden. Daarvoor kunnen zedertig jaar gevangenisstraf krijgen,

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>