Uitslag verkiezingen Kenia ongeldig verklaard

Het Hooggerechtshof in Kenia heeft de uitslag van de presidentsverkiezingen ongeldig verklaard. De zittende president Kenyatta had de overwinning opgeëist, maar zijn uitdager Odinga zei dat de computers van de kiescommissie waren gehackt. Volgens de kiescommissie had Kenyatta gewonnen met een marge van 1,4 miljoen stemmen.

Het hof heeft allerlei zaken ontdekt ie niet door de beugel kunnen en acht de claim van Kenyatta dan ook onterecht. Het Hooggerechtshof was niet unaniem is zijn oordeel: twee van de zes rechters waren tegen. Binnen zestig dagen moeten nieuwe verkiezingen worden gehouden. Kenyatta is het niet met het hof eens, maar legt zich bij de beslissing neer.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>