Venezuela was grote geldschieter voor inauguratie Trump

Venezuela doneerde een half miljoen dollar voorde inauguratie van de Amerikaanse president Trump in januari. Het Zuid-Amerikaanse land, dat een diepe economische malaise beleeft, was daarmee een van de grootste geldschieters voor het eerste feestje van Trump, dat uiteindelijk goed was voor een slordige 107 miljoen dollar aan donaties. Het bedrag kwam van oliemaatschappij Citgo Petroleum, een Amerikaanse dochteronderneming van het Venezolaanse staaatsoliebedrijf PDVSA.

Uit documenten die zijn vrijgegeven over de inauguratie blijkt dat Venezuela in de top-4 van sponsors zat, samen met de Bank of America (1 miljoen dollar) enJP Morgan en Exxon (ieder 500.000 dollar). Andere grote geldschieters gaven minder, zoals Pepsi (250.000) en Walmart (150.000). De donatie van Venezuela staat in schril contrast met uitspraken van president Maduro: hij beschuldigt de VS ervan hem te willen afzetten. Venezuela is voor zijn inkomsten grotendeels afhankelijk van de verkoop van olie aan de VS. Al wekenlang wordt in Venezuele gedemonstreerd tegen Maduro, omdat hij steeds meer trekjes van een ware dictator krijgt en er niet in slaagt een eind te maken aan de economische crisis.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>