Zaterdag 21 januari: Women’s Marches in steden over de hele wereld

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Zaterdag 21 januari – de dag na de inauguratie van Trump als 45e Amerikaanse president – nemen wereldwijd minstens 1 miljoen vrouwen deel aan een mars voor vrouwenrechten. De grootste mars vindt plaats in Washington D.C., waar honderdduizenden mensen worden verwacht. In Den Haag vindt zaterdag een mars plaats die gelinkt is aan de Women’s March on Washington.

Zie ook: Serie TRUMPGEROFFEL

De mars in Den Haag begint om 13.00 uur op het Malieveld en voert onder meer langs de Amerikaanse ambassade. In aanloop naar de verkiezingen in maart ‘laten we een tegengeluid horen’, meldt de organisatie, ‘tegen racisme, seksisme, homofobie, LHBTI-discriminatie, inkomens- en kansenongelijkheid, leeftijds- en andere vormen van discriminatie. We streven naar een samenleving waarbij er naar elkaar geluisterd wordt en iedereen gehoord mag worden.’ Ook op het Museumplein in Amsterdam wordt een ‘positieve demonstratie‘ gehouden, die rond 14.45 uur eindigt voor het Amerikaanse consulaat. Zaterdagavond vindt in De Balie in Amsterdam #WhyIMarch plaats, waarbij gasten hun ideeën uiteenzetten voor een tegengeluid tegen Trump.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>