Schotse pinguïn Sir Nils Olav wordt Noorse generaal

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Een Schotse pinguïn wordt generaal in het Noorse leger. Pinguïn Nils Olav in de dierentuin van het Schotse Edinburgh werd in 2008 al geridderd, maar nu is Sir Olav benoemd tot brigadegeneraal. Maandagochtend woonden vijftig soldaten van de Noorse lijfwacht van de koning de ceremonie bij. De soldaten zijn in Edinburgh vanwege de Royal Edinburgh Military Tattoo. 

De dierentuin heeft goede banden met Noorwegen: in 1914 gaf het land een pinguïn cadeau, die in 1919 succesvol paarde met een vrouwtje: het begin van een grote populatie aan pinguïns in de dierentuin. In 1972 werd er één vernoemd naar de toenmalig koning van Noorwegen, Olav, en een commandant van het Noorse leger, Nils Egelien. Nis Olav werd mascotte van het Noorse leger. De huidige Nils Olav is de derde pinguïn met die naam en eretitels.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>