Kenia verbrandt meer dan 105 duizend kilo ivoor

IMG_20160516_131902

@Erik Feenstra

Kenia verbrandt zaterdag in het Nairobi National Park meer dan 105 duizend kilo ivoor: slagtanden van olifanten en hoorns van neushoorns. Kenia maakt er een groot mediaspektakel van en heeft Afrikaanse leiders en celebs als Elton John en Leonardo di Caprio uitgenodigd. Dit weekend vindt in Kenia een ‘olifantentop’ plaats van Afrikaanse leiders over de illegale handel in ivoor en stroperij. De president van Kenia een signaal afgeven aan stropers, dat ivoor alleen waarde heeft ‘als er een dier aan vastzit’.

Sinds 1960 is naar schatting 98 procent van de zwarte neushoorns gedood en zijn er nog maar 400.000 tot 500.000 olifanten over, aldus natuurbeschermers. Kenia en Tanzania zijn de belangrijkste exporteurs van slagtanden van olifanten (ivoor), Zuid-Afrika van hoorns van de neushoorn en India van tijgers, waarvan de botten en andere lichaamsdelen gewild zijn. Veruit de grootste importeur is China, gevolgd door Hongkong, Thailand en Vietnam. Levende dieren gaan nog altijd over de toonbank als huisdier, delen van exotische dieren als voedsel, medicijn, kleding, trofee of relikwie.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>