Vreemdelingenhaat motief steekpartij Keulen

117x155x250px-Duitsland-met-deelstaten.png.pagespeed.ic.OqBf_ywthv[1]Henriette Reker, de 58-jarige burgemeesterskandidaat die in Keulen zaterdagochtend werd neergestoken, is het slachtoffer geworden van vreemdelingenhaat. Kort na de steekpartij is een 44-jarige man aangehouden. Hij heeft verklaard dat hij Reker neerstak omdat hij het niet eens is met het vluchtelingenbeleid in Duitsland. Reker is verantwoordelijk voor het vluchtelingenbeleid in Keulen.

In Duitsland is geschokt op de steekpartij gereageerd. De uittredende burgemeester van Keulen noemde het ‘een aanslag op de democratie’. Zondag wordt in Keulen een nieuwe burgemeester gekozen. Zaterdagavond is er een bijeenkomst in het gemeentehuis van Keulen, war politici samenkomen tegen geweld en extremisme. De minister-president van de deelstaat Noordrijn-Westfalen noemde het ‘een aanval op ons allemaal’. Bondskanselier Angela Merkel ‘is geschokt’, aldus haar woordvoerder.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>