Anti-TTIP demonstraties in veel Europese steden

IMG_20161011_154145Zaterdag hebben in Amsterdam duizenden mensen gedemonstreerd tegen het TTIP-vrijhandelsverdrag tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie. TTIP staat voor Transatlantic Trade & Investment Partnership. Ook in andere Europese steden gingen mensen de straat om tegen het vrijhandelsverdrag te protesteren. In Berlijn waren 250.000 mensen op de been, in Brussel, Madrid en Helsinki waren circa duizend demonstranten en in Praag en Warschau enkele honderden mensen. 

De demonstranten vrezen onder meer dat de Amerikaanse claimcultuur Europa binnendringt: bedrijven kunnen dan via clausules de overheid aanklagen als ze inkomsten mislopen door overheidsbeleid, zoals de sluiting van een kolencentrale. Ook zijn ze bang dat producten niet aan de Europese normen voldoen als ze op de Europese markt komen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>