Het Klimaat – Grootse weersomslag op komst

Er staat iets groots te gebeuren deze week – onze overheden staan op het punt om de volledige uitbanning van koolstofvervuiling als doel te stellen, en ons op het pad naar 100% duurzame energie te leiden! Dit doel staat in het huidige voorstel van een wereldwijde klimaatovereenkomst, maar loopt gevaar geschrapt te worden. Op dit moment vergaderen ministers uit de hele wereld in Lima (Peru), om tot een overeenkomst te komen. Maar de olie-, kolen- en schaliegasbedrijven lobbyen samen met landen die willen blijven vervuilen, om deze cruciale passage uit het akkoord te schrappen.

De krachtige eensgezinde stem van burgers heeft voor deze cruciale doelstelling gezorgd. Wetenschappers zijn duidelijk over de gevolgen als dit doel niet wordt gehaald: rampzalige en oncontroleerbare klimaatverandering. De beste manier om om deze discussie te verplaatsen van ontransparante achterkamertjes naar de openbaarheid, is door onze ministers met duizenden berichten te overstelpen, aldus Avaaz: ‘Als wij nu met genoeg mensen in actie komen, dan weten zij dat wij hen in de gaten houden, met de verwachting dat zij zich sterk maken voor de doelstelling van nul procent koolstof, en 100% duurzame energie. Stuur nu je bericht!’

https://secure.avaaz.org/nl/lima_summit_100_clean_eu/?bKHVJdb&v=49901

Het Avaaz-team is in Lima van de partij en zal ervoor zorgen dat de afgevaardigde en het media-team van ieder land te weten komt hoeveel mensen er, per land, een bericht hebben gestuurd. Misschien kunnen de berichten worden geprojecteerd op de muren van de conferentiezaal en persoonlijk aan de ministers worden overhandigd. Oude rotten in de strijd voor het klimaat zeggen dat er nu meer hoop op actie is dan ooit tevoren. Nadat wij met z’n honderdduizenden in september de straat op zijn gegaan om tegen klimaatverandering te strijden, zijn de VS, EU en China eindelijk gaan bewegen: zij zullen ijveren om koolstofvervuiling tot het nulpunt te brengen. ‘Laten wij deze doelstelling verzegelen, voordat de lobbyisten het teniet doen’, roept Avaaz op, dat al jaren actievoert voor het klimaat. ‘Eindelijk beginnen overheden in de juiste richting te bewegen, maar er staat veel op het spel. Laten wij daarom alles in het werk stellen om deze cruciale doelstelling te bereiken die nodig is om onze planeet te redden.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>