Recordaantal bootvluchtelingen in 2014

Dit jaar was er een recordaantal bootvluchtelingen die over de Middellandse Zee Europa probeerde te bereiken. Daarbij zijn 3.419 mensen om het leven gekomen. Dat meldt de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Tot nu toe zijn zeker 207.000 mensen de zee overgestoken, meer dan drie keer zo veel als het recordaantal in 2011. Toen leidde de oorlog in Libië tot een grote stoom van 70.000 vluchtelingen.

Dit jaar probeerden vooral mensen uit Syrië en Eritrea de gevaarlijke overtocht naar Europa te komen. Wereldwijd probeerden dit jaar 348.000 mensen over zee te vluchten. Vanuit de Hoorn van Afrika ontvluchten veel mensen de armoede en proberen naar landen aan de Rode Zee en de Perzische Golf te komen. In Azië vluchten veel mensen uit Bangladesh en Myanmar over zee naar Thailand, Maleisië en Indonesië. Ook het Caribische gebied telt veel bootvluchtelingen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>