Amnesty luidt noodklok om Syrische vluchtelingen

Syrie[1]Amnesty International luidt de noodklok over de vluchtelingensituatie aan de grens van Turkije met Syrië. De stroom vluchtelingen houdt aan en de internationale gemeenschap doet te weinig aan de ontstane crisissituatie, aldus Amnesty in een vandaag verschenen rapport. Syrische vluchtelingen zouden in Turkije worden gedwongen naar hun eigen land terug te keren en grenswachten zouden andere vluchtelingen hebben beschoten.

In totaal zijn er de afgelopen 3,5 jaar 1,6 miljoen mensen uit Syrië gevlucht. Amnesty vindt dat de internationale gemeenschap veel te weinig financiële steun biedt, maar ook at Turkije te weinig doet om hulp te vragen en te faciliteren. Veel vluchtelingen die de grens passeren, worden aan hun lot overgelaten en leven in armoede. In het rapport staat dat slechts 220.000 van de 1,6 miljoen Syrische vluchtelingen in de 22 door Turkije opgerichte vluchtelingenkampen verblijven. De rest moet het buiten de kampen zien te redden. Volgens Amnesty krijgt slechts 15 procent van hen hulp van hulporganisaties.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>