Oud-dictator Haïti – ‘Baby Doc’ Duvallier – overleden

Jean-Claude Duvallier is zaterdag in Port-au-Prince overleden aan een hartaanval. De oud-dictator van Haïti, met de bijnaam ‘Baby  Doc‘ werd 63 jaar. Hij was president van het land van 1971 tot 1986 en leidde het land met harde hand. Hij nam de macht op 19-jarige leeftijd over van zijn vader François Duvallier, bijgenaamd ‘Papa Doc’, die in 1971 overleed.

De Haïtianen hoopten toen dat zijn zoon het volk meer vrijheden zou gunnen, na het strenge regime van zijn vader, maar dat gebeurde niet. Na maanden van protesten tegen zijn bewind, ontvluchtte Duvallier met zijn familie en veel bezittingen het straatarme land in 1986. Hij leefde 25 jaar in ballingschap in Frankrijk en kwam in 2011 onverwacht naar Haïti terug. Hij wilde terug in de politiek, maar werd aangeklaagd voor corruptie. diefstal en verduistering van fondsen tijdens zijn bewind. Tot een veroordeling is het niet meer gekomen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>