Is Europa in oorlog met Rusland?

‘Europa is in oorlog met Rusland’. Dat zei de president van Litouwen, Daila Gribauskaite bij aankomst op de EU-top in Brussel over de crisis in oost-Oekraïne. Op de top zal president Porosjenko van Oekraïne spreken. De Litouwse president wil dat de Europese Unie wapens levert aan Oekraïne en het land moet helpen zich te verdedigen, omdat dit land ‘namens heel Europa vecht’, aldus de president.

President Hollande van Frankrijk zei dat de EU gedwongen is om Rusland te straffen met nieuwe sancties, als het niet stopt met militaire interventie in Oekraïne. Hij vindt dat de Europese leiders nu moeten handelen, nu vaststaat dat Rusland wapens levert aan pro-Russische rebellen en meer en meer militairen de grens overstuurt.

Zie ook: Rusland bijt van zich af

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Is Europa in oorlog met Rusland?

  1. rcd evw

    wat willen wij doen? Alles wat wij doen tegen rusland! Raakt ons ook even hart. Wij zijn afhankelijk van dat rusland geworden, bv(energie)handel)enz. Defentie is al kapot be zeinigt. en de vijfde colonne hebben wij al binnen gehaald die fallen je in de rug aan. Ik zeg niet dat we niets moeten doen.! WORD WAKKER NEDERLAND.!!!

      /   Reply  / 
  2. bob

    Overspannen reactie van voormalige sovjet staten. V.Poetin wil logischerwijs zijn eigen volk de Russische minderheden beschermen. Ik zou hetzelfde gedaan hebben als ik Vladimir zou zijn. Om nu iets anders te noemen: waar was hevig protest toen Turkije een deel van Cyprus annexeerde onder het mom van, eigen minderheid beschermen? Ik bedoel maar… in deze vreselijke wereld wordt er altijd met 2 maten gemeten. Het zgn. vrije westen (EU maar ook Aus. en Canada) zijn niet meer dan marionetten van Uncle Sam.

      /   Reply  / 
  3. lucky

    Belachelijk, en ik ben maar een gewone burger/man/werker/MENS,met gezin (vrouw en kinderen) het gaat nu weer om stukje land usa eu russia (oekraine) of het gaat om het geloof islaam cristenen enz . We hebben maar een wereld we hebben maar een mensheid (geloof ras kleur maakt niet uit is een mens).waarom moeten oorlogen ons kapot maken (door geloof land ras enz) waarom onze wereld kapot maken waar we op leven als mensheid . Al dat geld wat wordt gebruikt om oorlogen te voeren gaan we investeren in armoede , ontdekkingen van planeten , zieke mensen , honger en water , enz . In plaats van dat politieke machts belustige idioten of geloviggen de boel verpesten voor de hele wereld en mensheid , kennen wij mensen beter aan 1 doel werken in een gezamelijke gemeenschap de mensheid de hele wereld dat we verder kennen op deze aarde . En niet luisteren naar politieci van landen niet luisteren naar geloviggen (maak niet uit welk geloof) maar naar je zelf als mens die andere mensen helpt . Wat is nu geld en macht als je een ziekte krijgt wat is geld en macht als je honger of dorst hebt . Luister eens naar niemand (politiek of geloof) Denk aan je medemens luister naar jezelf luister en hoor je aarde waar je op woont . En stop eens met deze elende waar machts belustigge landen geloviggen en politicie je mee hersen spoelen . Ik vertrouw in de mensheid en burgers van deze aarde en niet wat een of andere machtsbelustige heel graag wil . Dus burgers van deze wereld , leer hier van en denk . Vriendelijke groet van een andere wereld burger ; groetjes kale

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>