Noodtoestand in Liberia vanwege ebola

Na Sierra Leone heeft nu ook Liberia de noodtoestand afgekondigd vanwege het oprukkende ebola. Sommige burgerrechten worden opgeschort om verdere verspreiding van het levensgevaarlijke virus tegen te gaan. Dat heeft president Ellen Johnson Sirleaf via de televisie aangekondigd. De situatie in Liberia verslechtert. Veel mensen verzorgen zieke familieleden liever thuis dan dat ze hen naar isolatiecentra brengen.

‘Onwetendheid en armoede, evenals religieuze en culturele gebruiken, zorgen voor een verspreiding van de ziekte’, aldus de president. De ziekte grijpt steeds verder om zich heen, met name in Liberia, Guinee en Sierra Leone. Het aantal doden was woensdag gestegen naar 932. Ook in Nigeria zijn slachtoffers geregistreerd en in Saoedi Arabië is een man overleden: de eerste ebola-dode in Azië sinds de ziekte in West-Afrika uitbrak. Hij was onlangs van een zakenreis naar Sierra Leone teruggekeerd en werd maandag met ebola-verschijnselen in het ziekenhuis opgenomen. Internationale experts van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO zijn in Genève bijeengekomen om over nieuwe maatregelen tegen ebola te spreken. Zij moeten onder meer bekijken of verspreiding van het virus een internationale noodsituatie voor de volksgezondheid is.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>