Earth Day 2014

Dinsdag 22 april is het Earth Day, de Dag van de Aarde, waarop onze planeet extra in de spotlights staat en mensen moeten nadenken over hun consumenten-gedrag en de invloed daarvan op de aarde. Dit jaar staat de groene stad (Green City) centraal: een betere stad begint bij jezelf’. De dag van de aarde bestaat sinds 1970, inmiddels in 192 landen en is met name in de VS en Spaanstalige landen populair.

Overal zijn activiteiten te vinden. Lag de nadruk vroeger op actie, tegenwoordig is dat veel meer op positivisme. Zonnepanelen op het dak plaatsen, daktuinen aanleggen, maar ook actief meewerken het aantal auto’s op straat te verminderen, bijvoorbeeld door te carpoolen of met het openbaar vervoer te gaan: daarmee kan meer groene ruimte ontstaan. Apple grijpt deze dag aan om nog verder aan duurzaamheid te werken: de technologiereus investeert in recycling en belooft alle winkels, kantoren en datacentra te voorzien van hernieuwbare energie.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>