NASA breekt met de Russen

De NASA verbreekt de banden met Rusland, vanwege de bezetting van de Krim en de Russische dreiging tegen Oekraïne. Afgezien van de samenwerking bij de ISS mogen medewerkers van de NASA voorlopig niet meer naar Rusland reizen of Russische gasten ontvangen, geen e-mails meer naar Rusland sturen of video-conferenties met Russen houden.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie blijft wel met de Russen samenwerken bij het internationale ruimtestation ISS. NASA betaalt 52 miljoen euro per jaar voor een plek in ISS, een samenwerkingsproject van Rusland, de VS, Canada, Japan en Europa. De astronauten worden in Rusland getraind en met Russische raketten naar het ruimtestation gebracht. Vorige week arriveerde er een nieuwe Amerikaanse astronaut, samen met twee Russen. De commandant is op dit moment een Japanner.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>