BBC-documentaire toont gruwelen Gaddafi

Dat de Libische dictator Gaddafi geen lieverdje was, toont de BBC in de documentaire ‘Mad Dog – Gaddafi’s geheime wereld’ die op 3 februari wordt uitgezonden. Daarbij komen voormalig medewerkers van de dictator, getuigen en slachtoffers aan het woord. Zo bezocht Gaddafi scholen en weeshuizen en wees meisjes en jongens aan die door agenten naar zijn paleis werden gebracht om door de dictator te worden misbruikt en verkracht.

Sommige meisjes werden jarenlang vastgehouden en maakten deel uit van de vrouwelijke beveiliging van Gaddafi. In de universiteit van Tripoli was een kamer ingericht waar de slachtoffers werden onderzocht voor Gaddafi zich aan hen vergreep. Op verschillende plekken had hij martelkamers laten bouwen. Hij aarzelde niet om tegenstanders door middel van marteling en moord het zwijgen op te leggen. Mad Dog was de bijnaam die de Amerikaanse president Reagan hem ooit gaf. De dictator waste zijn handen in hertenbloed, reisde in een uniform met rijen medailles die hij zichzelf voor gefingeerde oorlogen had toebedeeld en sliep in een tent van kogelwerend materiaal. Gaddafi werd in 2011 bij de opstand tegen zijn bewind gedood.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “BBC-documentaire toont gruwelen Gaddafi

  1. l.Meertens

    Waar en wanneer kan ik deze film zien op nederlandse tv ?
    LM.

      /   Reply  / 
    1. jerry

      vanavond 18 feb ned3 plm 2300 uur

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>