Dorpsraad India bestraft vrouw met groepsverkrachting

In een dorp in de Indiase deelstaat West-Bengalen werd een vrouw door de dorpsraad bestraft met een groepsverkrachting. Omdat de 20-jarige vrouw een verhouding had met een man van een ander geloof, moest ze 50.000 roepies (590 euro) boete betalen. Toen haar familie zei dat ze dat geld niet hadden, gaf de raad opdracht tot groepsverkrachting. De vrouw en haar minnaar waren op een plein vastgebonden aan een boom. De minnaar kreeg eenzelfde boete opgelegd. Hij kon dat geld wel ophoesten en kon gaan.

De vrouw werd daarna misbruikt; ze weet niet meer door hoeveel mannen, maar volgens de politie duurde het de hele nacht. Ze is in een ziekenhuis opgenomen. De politie heeft dertien verkrachters opgepakt. In een deel van India bestaat een dorpsraad uit oude mannen uit het betreffende dorp. Ze waken over de naleving van sociale normen en bepalen soms zelfs wie met wie trouwt. Groepsverkrachtingen komen veel voor in India. Na een aantal rellen in 2012 heeft de Indiase regering de maximale gevangenisstraf op verkrachting verhoogd naar twintig jaar.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>