Israël brengt laatste groet Sharon op plein voor Knesset

Zondag ligt de kist met het stoffelijk overschot van de Israëlische oud-premier Ariel Sharon opgebaard op het plein voor het parlementsgebouw de Knesset in Jerusalem. De 85-jarige Sharon overleed zaterdag, na als gevolg van een hersenbloeding acht jaar in coma te hebben gelegen. Maandag wordt hij met militaire eer begraven op zijn schapenranch in de Negev-woestijn, naast de plek waar zijn vrouw Lily begraven ligt.

De bevolking van Israël kan van 12.00 tot 18.00 uur lokale tijd een laatste groet brengen. Maandagochtend vindt in de Knesset een speciale ceremonie plaats, ‘s middags wordt hij naar zijn laatste rustplaats gebracht. Voor de staatsbegrafenis worden meerdere hoogwaardigheidsbekleders verwacht, zoals de Amerikaanse vice-president Jo Biden, de voormalige Britse premier Tony Blair en de Duitse, Tsjechische en Russische ministers van Buitenlandse Zaken. Wie er namens Nederland gaat ,is nog niet bekend.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>