Italië redt in één etmaal 1000 bootvluchtelingen

In 24 uur tijd heeft de Italiaanse marine meer dan 1000 bootvluchtelingen gered. Ze waren aan de overtocht over de Middellandse Zee bezig. De gammele en overvolle boten dreigde te zinken. Marinehelikopters ontdekten vrijdag vier onveilige schepen in de buurt van Sicilië. Daarop stuurde de marine boten om de 823 opvarenden te redden: mannen, vrouwen en kinderen uit met name Egypte, Pakistan, Irak en Tunesië. Donderdag werden 233 vluchtelingen in veiligheid gebracht.

Zij kwamen uit Eritrea, Nigeria, Somalië, Zambia en Pakistan. De meeste vluchtelingen worden naar Sicilië gebracht.  Italië geldt voor veel vluchtelingen als toegangspoort van Europa. In oktober kwamen bij een scheepsramp in de buurt van het Italiaanse eilandje Lampedusa 366 bootvluchteling om het leven. Daarop heeft Italië een speciale missie ingesteld die de Middellandse Zee in de gaten moet houden met schepen helikopters en drones.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>