Greenpeace activisten op borgtocht vrij, maar wanneer?

Vandaag kregen de Nederlandse activisten van Greenpeace die in Rusland gevangen zitten te horen dat ze vrijkomen. De vraag is alleen wanneer. Na betaling van de borgsom van 2 miljoen roebel (45.000 euro) per persoon moet de Russische Justitie nog met een bevestiging komen. Greenpeace verwacht dat Faiza Oulashen en Mannes Ubbels volgende week vrijkomen, maar onduidelijk is nog of ze Rusland mogen verlaten. Hun paspoorten zijn ingenomen.

Greenpeace hangt de vlag pas uit, als iedereen weer veilig thuis is. Ook 16 andere activisten komen op borgtocht vrij. Morgen horen de resterende 9 gevangen activisten wat er met hen gebeurt. Tot nu toe kreeg één activist – een Rus – te horen dat hij nog drie maanden langer in Sint-Petersburg moet vastzitten. Greenpeace International heeft genoeg geld om iedereen vrij te kopen. Een speciaal team staat alle activisten in Sint Petersburg bij. Ze zorgen onder meer voor een hotel, eten en dat iedereen naar huis kan bellen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>