Nieuwe president Azerbeidzjan al dag voor verkiezingen bekend

Woensdag waren er in Azerbeidzjan verkiezingen voor een nieuwe president. Saillant detail: de uitslag van die verkiezingen werd dinsdag al bekendgemaakt. Winnaar is de zittende president Aljiev. Aanhangers juichten na het bekendmaken van het nieuws, al moesten ze de dag erop nog wel stemmen. Azerbeidzjan is een van de landen waar de uitslag van tevoren al vaststaat. Alleen dit keer ging er iets pijnlijk mis: de kiescommissie maakte een app, die per ongeluk gisteren al beschikbaar was. Wie de app had gedownload, kreeg de einduitslag al te zien.

Volgens die app kan de zittende president met 72,7 procent van de stemmen rekenen op een derde ambtstermijn. Het officiële verhaal luidt nu dat ‘per ongeluk de uitslag van 2008 tijdens een test op de app terechtkwam’. Dat kan niet kloppen, alleen al omdat er kandidaten opstaan die dit jaar meededen. Op dit moment is 80 procent van de stemmen van de verkiezing van woensdag geteld.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>