Russen woedend weg bij VN-speech Georgië

Tijdens de speech van president Saakasjvili bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) zijn de Russen woedend weggelopen. Ze ware not amused over de toesprak, waarin de Georgiër zei dat Rusland zijn buurlanden voortdurend bedreigt en onder druk zet. De Russische gezant Churkin vond dat Saaskasjvili veel te ver ging met ‘idiote Russobofie en anti-christelijke verzinsels’.

Churkin zei dat de woorden van de president bevestigen dat er ‘professioneel onderzoek naar zijn psychische gesteldheid nodig is’. Rusland voerde in 2008 een korte oorlog bezette delen van Georgië. Volgens de Georgische president zijn de Russen nog altijd bezig om zijn landgenoten te verjagen, hun dorpen te vernietigen, moskeeën aan te vallen en pogroms te organiseren. Hij riep de wereldgemeenschap op om in actie te komen tegen de Russische agressie en dankte de Verenigde Staten voort de steun aan zijn land. 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>