Kinderarbeid neemt af

Sinds 2000 is kinderarbeid met een derde afgenomen. Dat zegt de internationale arbeidsorganisatie ILO. Vorig jaar werkten er wereldwijd 168 miljoen kinderen; in 2000 waren dat er nog 246 miljoen. De grootste afname vond plaats tussen 2008 en 2012. De ILO definieert kinderarbeid als ‘werk dat kinderen hun jeugd, hun waardigheid en hun potentie afneemt en dat schadelijk is voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling’.

De Verenigde Naties had zich als een van haar Millenniumdoelen gesteld dat in 2016 alle ernstige vormen van kinderarbeid de wereld uit moesten zijn, maar dat doel wordt niet gehaald, aldus de ILO. De meeste kinderarbeid is te vinden in de agrarische sector (60 procent). Absoluut gezien is er het meeste kinderarbeid in Azië, maar tegelijkertijd is de daling dar juist het grootst (van 114 miljoen in 2008 naar 78 miljoen in 2012). Komende maand wordt er in Brazilië een grote internationale conferentie over kinderarbeid gehouden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>