Balans bloedbad marinewerf Washington: 13 doden

De schietpartij op een marinewerf in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. heeft maandag het leven gekost aan 13 mensen, onder wie de schutter, de 34-jarige Aaron Alexis uit Texas. De politie was uren op zoek aar een tweede schutter, maar gaat er nu van uit dat de dader alleen handelde. Het bloedbad vond plaats op de Navy Yard, een terrein van de marine aan de Anacostia-rivier in het zuidoosten van de hoofdstad.

De dader werkte van 2007 tot 2011 als reservist voor de marine, maar werd in 2011 ontslagen vanwege twee schietincidenten. Hij schoot 12 mensen dood, tot hij zelf werd door politiekogels werd gedood. In het verleden blijkt hij te zijn behandeld voor ernstige psychische problemen. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd en waarom de man is gaan schieten. De schutter zou met een geldig pasje op de marinewerf zijn binnengekomen. De marinebasis zou vanwege bezuinigingen minder goed zijn beveiligd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>