Schrijver pleegt zelfmoord in Notre Dame Parijs

De Notre-Dame in Parijs moest dinsdag worden ontruimd, nadat historicus Dominique Venner (78) zichzelf hij het hoofdaltaar van het leven had beroofd. De 78-jarige schrijver van extreemrechtse signatuur pleegde zelfmoord uit protest tegen het homohuwelijk.  De man liep rond 16.30 uur naar het altaar van de kathedraal en schoot zich met een semi-automatisch pistool een kogel door de mond. De man had zes brieven op zak die uitleg gaven over zijn daad.  Zaterdag 18 mei ondertekende president Hollande een wet die het huwelijk openstelt voor koppels van hetzelfde geslacht, een dag nadat het Constitutionele Raad in Parijs had bepaald dat dit niet in strijd was met de Franse grondwet.

Tegenstanders hadden daar bezwaar aangetekend, nadat het Franse parlement de wet over het homohuwelijk in april definitief had aangenomen. De wet is zwaarbevochten in het katholieke Frankrijk. Honderdduizenden tegenstanders – conservatieven, katholieken, moslims en extreem-rechtse Fransen – gingen de straat op[ om te protesteren. Niettemin is het merendeel van de Fransen vóór openstelling van het huwelijk. Hollande waarschuwde dat hij geen verzet meer tolereert tegen het homohuwelijk.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>