Woedende Depardieu wil Frans paspoort inleveren

De Franse filmster Gérard Depardieu is woedend door alle kritiek op zijn verhuizing naar België en gaat zijn Franse paspoort inleveren. Hij heeft in het Belgische Nechin, net over de grens, een huis gekocht, nadat bekend was geworden dat de socialistische regering heeft besloten om de belasting voor rijke Fransen te verhogen. De Franse premier Ayrault neemt hem zijn belastingvlucht kwalijk, noemde het gedrag van de acteur zielig en onvaderlandslievend: ‘Alle Fransen hebben last van de crisis van de en rijken mag een offer worden verwacht.’ In een brief aan een Franse krant zegt Depardieu dat hij in zijn leven al 145 miljoen euro belasting heeft betaald.

De 63-jarige acteur is een van de bekendste en best betaalde acteurs in Frankrijk, in ons land bekend van films als ‘Cyrano de Bergerac’ (1990) en ‘Asterix en Obelix’. België heft geen vermogensbelasting. De Franse minister van Financiën, Michel Sapin, heeft gezegd met België te willen onderhandelen over een nieuw belastingverdrag, om te voorkomen dat meer Fransen het voorbeeld van Depardieu volgen.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Woedende Depardieu wil Frans paspoort inleveren

  1. Rayan

    Hij heeft groot gelijk om zijn geld niet af te willen dragen aan een corrupte en geldverspillende overheid.

      /   Reply  / 
  2. Jorein Versteege

    Mooi weg met die rijke boef. In Nederland was de hoogste belastingsschijf ooit 70%, toen terug gegaan naar 60% in 1990 tot 52% nu. Die rijken Fransen kunnen allemaal oprotten en nooit meer terug komen. Ik zou nog verder gaan ik onteigen ze allemaal. Ze hebben het recht niet op miljoenen Euro’s. De arbeidersklasse betaald de laatste 23 jaar meer en meer belastingen terwijl de rijken steeds minder hoefde te betalen. Nu een sociaal democraat de belastingen voor de rijken verhoogt brullen ze moord en brand. Ik zeg tot ziens Gérard Depardieu, Frankrijk heeft types zoals jij echt niet nodig.

      /   Reply  / 
  3. Simonly

    Zit maar één ding op. Dat is ook rijk worden zodat ook wij kunnen profiteren van belastingvoordeel. Trouwens, als ik rijk ben hoop ik een huisje te scoren in Monaco!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>