Landelijk misbruikonderzoek in Australië

De Australische premier Julia Gillard heeft een groot nationaal onderzoek naar de manier waarop in Australië is omgegaan met seksueel misbruik van kinderen. De oppositie in het Australische parlement staat achter het landelijke  onderzoek. Aanleiding zijn de pedo-schandalen van priesters en de pogingen van de kerk om dat misbruik in de doofpot te stoppen. Niet alleen de katholieke kerk,  ook andere religieuze organisaties, liefdadigheidsinstellingen en de jeugdzorg worden doorgelicht.

Vorige week kondigde de regering van de deelstaat New South Wales een onderzoek aan, nadat een hoge politiefunctionaris had gezegd dat de katholieke kerk bewijs voor kindermisbruik achterhield en zou hebben geprobeerd de zaak onder de mat te vegen. Vorige maand begon de deelstaat Victoria een parlementair  onderzoek naar sensueel misbruik van kinderen in de katholieke kerk.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>