Tasmanië wil algeheel rookverbod

Vanaf december mogen sigaretten in Australië niet meer worden verkocht in pakjes waarop het logo en de merknaam van de fabrikant duidelijk te zien zijn. Tasmanië gaat nog een stap verder en wil het roken verbieden voor iedereen die na 2000 is geboren. Tasmanië wil het roken vanaf 2018 uitbannen: dan zijn in 2000 geboren jongeren oud genoeg om sigaretten te mogen kopen.

Het wetsvoorstel kan rekenen op een meerderheid van het parlement van Tasmanië, dat naar verhouding de meeste rokers in Australië telt. Kleurrijke, in het oog springende pakjes zijn vanaf 1 augustus is heel Australië verboden. Sigaretten mogen daarna alleen nog worden verkocht in saai olijfgroen gekleurde kapjes met afschrikwekkende foto’s. De Australische overheid wil het roken ontmoedigen door de pakjes onaantrekkelijk te maken en er waarschuwingen voor de gevolgen van roken en afschrikwekkende foto’s op te zetten. Australië is het eerste land dat sigaretten in uniforme verpakkingen invoert; landen als Canada, Groot-Brittannië en Noorwegen overwegen het voorbeeld te volgen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>