Belgen woedend over vrijlating ex-vrouw Dutroux

Zo’n duizend Belgen hebben vandaag geprotesteerd tegen de eventuele vervroegde vrijlating van de ex-vrouw van Dutroux, Michelle Martin. Ze is van plan haar intrek te nemen in een klooster in het Waalse Malon. De bewoners zijn daar fel op tegen, maar de Katholieke kerk denkt daar anders over: het klooster mag haar zonder inmenging van buitenaf binnen haar nuren opbemen.

De rechtbank bepaalde dinsdag dat ze vrij mag komen, als ze het klooster ingaat en niet in de provincies Limburg of Luik: dat zou te dicht bij de locaties zijn waar Dutroux zijn slachtoffer maakte. Het Belgische Openbaar Ministerie is in beroep gegaan tegen het besluit van de rechter. De 52-jarige martin werd in 2004 veroordeeld tot dertig jaar celstraf vanwege medeplichtigheid aan de misdaden van Dutroux. Omdat ze al sinds 1996 in voorarrest zit, heeft ze de helft van haar straf erop zitten: in België mag een gevangene dan vrij worden gelaten, al is dat hooguit een gunst en geen recht. Dutroux zelf zit levenslang achter de tralies voor de ontvoering en verkrachting van zes meisjes en de dood van vier van hen.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Belgen woedend over vrijlating ex-vrouw Dutroux

  1. l van es

    dit mag absoluut niet gebeuren ik hoop dat er mensen zijn die dit kunnen voorkomen en dit ook willen ternagedachtenis van de omgekomen meisjes en de slachtoffers en ouders van m en d de twee monsters die
    totaal niet aan het leven van de meisjes waarde hechten en alleen aan eigen gerief dachten misselijkmakend

      /   Reply  / 
  2. hans

    Het beste is tegen de muur zetten met die Pedovriend dan ben je er vanaf..en kunnen de slachtoffers eens tot rust komen .
    Maar de Sharia is nog niet ingevoerd dus dat wordt ook al niets.

    Wat bezielt zo,n rechter om deze monsters vrij te laten -ik citeer -of zit de rechterlijke macht soms ook in het verzwegen complot van Marc Dutraux dan wordt het iets duidelijker…

      /   Reply  / 
  3. Kate

    En niet alleen de Belgen menen dat! Ook de Hollanders!!!!

      /   Reply  / 
  4. Harry V

    Zelf wens ik niet als aangesproken te worden als in naam van alle ” Belgen” zoals uw titel vermeld. Een paar honderd te brave lui hebben aan een emotionele oproep beantwoord op een uiterst emotionele maar zeer onwaardige en weinig rationele wijze in naam van hun vrije meningsuiting.
    Blijkbaar lopen hier ook nog voldoende “nuttige idioten ” rond die niets liever willen dan de Sharia in te voeren in naam van hun te grote gelijk en hun te kleine verstand of nog erger ; hun gebrek aan kritische geest.
    Onze Westerse wereld , die Westerse Beschaving zou moeten heten , is gestoeld op de Christelijke waarden .
    Een van die Christelijke waarden , die ons onderscheid van bv de Islam is de gave van Vergiffenis te schenken, alsook spijtbetuiging en of men nu gelovig is of niet doet er weinig toe. Dit is een fundamentele waarde in onze cultuur en rechtssysteem.
    Niet dat ik geen begrip kan opbrengen voor dit hysterisch gedrag maar het moet kunnen dat iemand een tweede kans krijgt .
    Zij die nooit een 2de kans kregen werpen de eerste steen …

      /   Reply  / 
  5. jo

    Geen 1000, maar slechts tussen de 300 en 400 personen deden mee aan de mars,

      /   Reply  / 
  6. fioritia

    Het mag nooit gebeuren dat deze vrouw vrij komt. Ook niet om in een klooster te gaan zitten. 30 jaar gevangenisstraf is nog te kort dus laten we niet spreken over de helft. WANNEER wordt er eens aan straffen gehouden? 30 jaar moet niet 15 jaar worden maar 45 jaar.
    Zij heeft willens en wetens een paar onschuldige kinderen sexueel laten gebruiken en laten verhongeren. WAAROM heeft zij het “recht” om vrij te komen? Wat betekent het woord RECHT nog in Europa??
    Zij heeft de kans gehad om deze kinderen te bevrijden. Dutroux zat vast, en ze WIST dat ze daar zaten, en ze heeft ze niet bevrijdt. Erger nog, ze heeft ze laten verhongeren Dus waarom zou zij vrij mogen komen?? Ophouden met dat pamperen van daders !!! Deze kinderen waren nu, als zij haar plicht had gedaan, ondertussen volwassenen geweest met misschien zelf kinderen. Dat recht heeft zij hun ontnomen. Ze stond erbij en keek ernaar. Levenslang vastzitten is de enige passende straf.

      /   Reply  / 
    1. plonia

      Helemaal mee eens!
      wordt steeds wakker ‘s nachts!!
      Dit monster mag nooit, NOOIT vrij komen!
      Wat dit monster heeft gedaan, met haar walgelijk andere monster, haar zo genaamde man.Is te erg voor deze wereld.
      Denk aan de ouders van deze kinderen, als het het kind van de rechter was geweest, wat was gemarteld, en langzaam was vermoord door honger en dorst, vastgebonden aan kettingen, wedden dat er dan een andere uitspraak was geweest.
      Dom Dom Dom…..Vreselijk!!!
      Ik denk alleen maar aan de ouders en aan de kinderen van hen!!!!

      Plonia van de Vijver, Den Haag

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>