Leegloop in top Barclays Bank

Vandaag is binnen een derde topman van de Britse Barclays Bank binnen twee dagen tijd opgestapt: Jerry del Missier. Hij had als chief operator de dagelijkse leiding bij de bank. Eerder vandaag werd al bekend dat bestuursvoorzitter Bob Diamond vertrekt. Maandag deed de voorzitter van de raad van commissarissen dat al. De bank heeft met cijfers gesjoemeld en de Britten zijn des duivels.

De politiek en publieke druk op de bank liep de laatste dagen enorm op. De Britse premier Cameron heeft een parlementair onderzoek aangekondigd. Barclays heeft gesjoemeld bij het vaststellen van de Libor: het rentepercentage dat banken per dag met elkaar afstemmen. Banken lenen elkaar geld tegen dat afgesproken tarief. Het gegoochel met cijfers leverde de bank en haar handelaren voordelen op, mogelijk op kosten van miljoenen klanten, zoals mensen met een hypotheek. Wereldwijd is de Libor-rente maatgevend voor rentepercentages van onder meer hypotheken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>