Ophef over folterfilmpje Belgische premier

In België is Greenpeace in opspraak geraakt vanwege een reclamespotje waarin het lijkt alsof premier Di Rupo wordt gemarteld en gefolterd (klik hier voor het filmpje). Een acteur met de herkenbare rode vlinderdas van de Belgische premier wordt een loods ingesleurd, gewaterboard en moet daarna onder bedreiging van een vuurwapen de tekst voorlezen: ‘De kerncentrales zullen tien jaar langer openblijven’.  Het filmpje suggereert dat energieproducent Electrabel de gijzeling uitvoert: in de ogen van Greenpeace de ‘nucleaire maffia’ die kerncentrales langer open wil houden.

Belgische ministers noemen het filmpje smakeloos en vinden dat Greenpeace te ver is gegaan. Electrabel noemt het filmpje ‘onaanvaardbaar’ en eist dat het van de buis wordt gehaald. Greenpeace trekt zich er echter niets van aan en heeft aangekondigd met nog meer acties te komen. Di Rupo zelf heeft nog niet op het reclamespotje gereageerd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>