Opnieuw vluchtelingenboot gekapseist bij Christmas Island

Opnieuw is een boot vol vluchtelingen gekapseisd bij  Christmas Island. Het is de tweede keer binnen een week tijd dat een boot vol asielzoekers vergaat, op weg was naar het eiland in de Indische Oceaan ten zuiden van Java. Hoewel Christmas Island niet ver van Indonesië vandaan ligt, hoort het tot het grondgebied van Australië. Dit keer kon een groot deel van de opvarenden worden gered: 123, terwijl er vermoedelijk tussen de 123 en 133 mensen aan boord waren. 

 

Twee Australische schepen arriveerden kort na de ramp op de plek waar het schip zonk: ongeveer 200 kilometer ten noorden van Christmas Island en 185 kilometer ten zuiden van Java. De boot kapseisde in Indonesische wateren, maar het waren de Australische autoriteiten die alarm sloegen. Vorige week kapseisde op dezelfde plek een boot met ongeveer 200 vluchtelingen aan boord. Van hen konden er 110 worden gered. Slecht 17 lichamen werden geborgen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>