Prins William erft miljoenen van Diana

IMG_20160515_180743De Britse prins William wordt vandaag dertig. Zijn moeder, de in 1997 bij een auto-ongeluk omgekomen prinses Diana, liet zo’n 13 miljoen pond na aan haar zonen. Dat bedrag zou inmiddels zijn gegroeid tot boven de 20 miljoen pond, zo’n 25 miljoen euro. In haar testament staat dat haar zoons William en Harry, elk op hun dertigste een gelijk deel krijgen. Broer Harry moet nog even wachten: hij wordt op 15 september 2014 dertig jaar.

William mocht vanaf zijn 25e al gebruikmaken van de rente over de erfenis: dat zou gaan om 3 ton per jaar. Zijn overgrootmoeder, de Queen Mother, had hem al 2,5 miljoen nagelaten. Daarnaast ontvangt de prins circa 50.000 euro per jaar als RAF-piloot. Het is niet duidelijk wat hij met al dat geld gaat doen: een woordvoerder van het Koninklijk Huis wil niet ingaan op de financiën van de prins. Britse media speculeren dat William met zijn vrouw een eigen huis gaat kopen. Op dit moment wonen ze nog in het paleis van vader prins Charles in Londen.  

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>