Verwarring over Chinese dissident Chen

Ging de Chinese dissident Guangcheng Chen nou vrijwillig weg of hebben de Verenigde Staten hem gedwongen de Amerikaanse ambassade in Peking te verlaten? Vorige week ontsnapte de blinde activist aan zijn huisarrest en zocht daar toevlucht. Volgens een medewerker verliet Chen vrijwillig het gebouw en wil in China blijven. Zelf zegt Chen dat hij onder druk van de Chinese autoriteiten wegging.

Die zouden hebben gedreigd zijn vrouw te doden. Hij wil weg: het liefst wil hij meevliegen met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, die nu in China is. Hij ligt nu met een gebroken voet in een ziekenhuis in Peking, onder toezicht van de internationale pers, maar ook van de Chinese autoriteiten, iets wat hij niet wilde. Chen zei ook dat de ambassade hem heeft verzekerd dat hij buiten veilig is. Het brengt Clinton, op dit moment voor overleg in China, in een lastig pakket.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>