Rellen om eerlijke verkiezingen in Kuala Lumpur

In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur zijn rellen uitgebroken bij een demonstratie voor eerlijke verkiezingen. Betogers marcheerden naar het centrale plein in de binnenstad om hun woede te uiten over de verkiezingen die voor juni staan gepland. De politie schatte het aantal demonstranten op 25.000, maar regionale nieuwsbronnen hadden het over tot wel 80.000 mensen. De politie gebruikte traangas en waterkanonnen toen betogers door de prikkeldraadversperring rondom het Merdekaplein braken.

De regering staat slechts één week campagne toe. De oppositie zegt dat ze daardoor geen eerlijke kans heeft om de macht van de regeringspartij te doorbreken. Het zou premier Najib Razak en zijn al jaren regerende coalitie alleen maar ten goede komen, aldus de oppositie.De rechter had verboden om op het historische Merdekaplein te demonstreren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>