Journalisten zien per ongeluk het ware Noord-Korea

Buitenlandse journalisten hebben per ongeluk een kijkje gekregen in het ware Noord-Korea, dat schuilgaat achter de route die het regime altijd aan de buitenwereld laat zien. Buitenlanders worden in de hoofdstad Pyongyang altijd door brede schone straten geleid, met blinkende gebouwen en weldoorvoede bewoners. De journalisten waren uitgenodigd omdat het land zich opmaakt voor de 100e geboortedag van hun grondlegger, Kim Il-sung. De persbus nam een verkeerde afslag en kwam pardoes terecht in een hele andere wereld.

 

Journalisten zagen een stoffige straat met diepe kuilen, gebouwen die op instorten stonden, oude mensen, winkels zonder verlichting en zijstraten die door de rommel amper te zien waren. De begeleiders schrokken en zorgden ervoor dat de bus snel omkeerde. De journalisten werd niet verboden om foto’s te nemen en ook achteraf schijnen de beelden niet in beslaggenomen. Enkele minuten later waren de journalisten weer terug in het opgepoetste Noord-Korea en werden ze zoals altijd verwelkomd door regeringsfunctionarissen die – ook gebruikelijk – land en leiders in bloemrijke taal ophemelden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>