DSK opnieuw verdacht in sekszaak

Oud-IFM topman Dominique Strauss-Kahn (DSK) ligt opnieuw onder vuur. De rechtbank in Lille heeft hem formeel beschuldigd van betrokkenheid bij georganiseerde prostitutie. Hij zou deel hebben uitgemaakt van een netwerk dat in hotels seksfeesten organiseerde. Volgens de Franse justitie wist DSK dat de vrouwen die waren ingehuurd prostituees waren. Zelf ontkent hij dat.

Hij mag van de rechter geen contact meer hebben met andere verdachten in deze zaak en staat onder gerechtelijk toezicht. Na betalen van een borgsom van honderdduizend euro mocht hij maandagavond de rechtbank in Lille verlaten. Vorig jaar werd DSK door een kamermeisje beschuldigd van verkrachting in een hotelkamer in New York. Het kamermeisje bleek niet al te betrouwbaar: daarop liet de aanklager de beschuldigingen tegen hem vallen en kon DSK terug naar zijn geboorteland Frankrijk. Hij verloor er wel zijn topbaan bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) door.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>