Assange kandidaat Australische Senaat

Julian Assange gaat zich kandidaat stellen voor de Australische Senaat. Het Twitteraccount van Wilkileaks, dat Assange heeft opgericht, meldt: We hebben ontdekt dat het mogelijk is voor Assange om zich kandidaat te stellen voor de Australische Senaat terwijl hij gevangen zit. Julian heeft besloten zich kandidaat te stellen.’ Assange (40) is geboren in Townsville in de Australische deelstaat Queensland.

Op dit moment heeft hij huisarrest in Engeland. Zweden heeft om zijn uitlevering gevraagd, omdat hij daar wordt verdacht van verkrachting. Hij kiest voor de Senaat en niet voor het Lagerhuis, vanwege het Australische kiesstelsel. In de Senaat maken kleinere partijen en onafhankelijke kandidaten meer kans op een zetel. Welks staat hij wil vertegenwoordigen, is nog niet duidelijk. De Australische verkiezingen vinden uiterlijk november 2013 plaats.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>