President’s Day in de USA

Maandag 20 februari 2012 vieren de Verenigde Staten President’s Day. De feestdag is ieder jaar op de derde maandag van februari en was oorspronkelijk bedoeld om de verjaardag van de eerste Amerikaanse president George Washington (1732-1799) op 22 februari te vieren. Vanaf 1885 was het een vrije dag voor alle medewerkers van de federale overheid, maar daarvoor waren er rond deze dag ook al feestelijkheden. Na de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) werd op deze dag ook de verjaardag van Abraham Lincoln (1809-1865) gevierd (12 februari).

Tegenwoordig worden alle presidenten geëerd. De feestdag geldt niet alleen voor federale instellingen: alle staten vieren de dag ook, onder namen als Washington’s Birthday. Washington & Lincoln Day en George Washington Day. Op Wall Street in New York wordt op deze dag niet gehandeld. Op deze dag wordt vaak de Farewell Adress van de eerste Amerikaanse president voorgedragen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>