Berlusconi hangt vijf jaar cel boven het hoofd

De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi hangt vijf jaar celstraf boven het hoofd. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag geëist. De 75-jarige mediamagnaat is aangeklaagd wegens omkoping van de Britse advocaat David Mills in ruil voor een valse getuigenis. Mills werkte als adviseur voor Finivest, een van de bedrijven van de Italiaanse politicus. De valse getuigenis moest Berlusconi in een eerdere rechtszaak beschermen tegen een veroordeling.

In 2009 werd Mills schuldig bevonden aan het aannemen van 600.000 dollar van Berlusconi die de zaak voor hemzelf wist te vertragen door een speciale wet te laten aannemen waardoor hij als premier niet voor de rechter hoefde te verschijnen. De Mills-zaak is één van de vier lopende strafzaken tegen Berlusconi. In het Rubygate-proces staat hij terecht wegens machtsmisbruik en  het bevorderen van prostitutie van minderjarigen. In 2010 probeerde hij het Marokkaanse escortmeisje Ruby uit handen van de politie te houden. In de twee andere processen gaat het om duistere financiële praktijken.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Berlusconi hangt vijf jaar cel boven het hoofd

  1. Jan

    Die Berlusconi dat is echt de grootste boef die er is :)

    En aangezien hij nog steeds vrolijk rondhuppelt snap ik niet dat het Openbaar Ministerie het probeert.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>