Onduidelijkheid Turkse aanval in grensgebied met Irak

Er bestaat onduidelijkheid over de ware toedracht van de Turkse luchtaanvallen afgelopen nacht bij de grens met Noord-Irak. Daarbij vielen volgens plaatselijke autoriteiten zeker dertig doden. De burgemeester van het gebied noemt de aanval ‘onaanvaardbaar’, omdat de autoriteiten ‘wisten dat smokkelaars actief waren’ in het gebied. Het Turkse opperbevel zegt dat er Koerdische rebellen zijn aangevallen, maar volgens lokale autoriteiten waren het dorpelingen, mogelijk smokkelaars.

Het leger stelt dat strijders van de PKK werden opgemerkt door onbemande vliegtuigjes: Koerdische rebellen zouden vanuit Noord-Irak de grens hebben overgestoken. Het afgelopen jaar voerden Koerdische rebellen meer aanvallen uit op Turkse doelen. De PKK strijd voor onafhankelijkheid van het overwegend Koerdische zuidoosten van Turkije. Sinds augustus worden er regelmatig gevechtsvliegtuigen ingezet in het grensgebied tegen de Koerdisch Arbeiderspartij PKK. Net als Turkije beschouwen  Europa en de Verenigde Staten de partij als een terroristische organisatie. Net als Turkije Volgens het leger is het gebied waar de aanval plaatvond onbewoond is.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>