Crisis aan Spaanse hof

IMG_20160602_124549De problemen voor de schoonzoon van de Spaanse koning Carlos worden groter: Inaki Urdangarin is vandaag door een onderzoeksrechter officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens fraude. Hij wordt verdacht van grootschalige corruptie, waarbij hij miljoenen euro’s aan belastinggeld in zijn eigen zak zou hebben gestoken.

Het geld was bedoeld voor de liefdadigheidsstichting Nóos voor sport en cultuur, waarvan hij voorzitter is. De stichting kreeg 5,8 miljoen euro aan subsidie, maar die werden meteen doorgesluisd naar vijf vennootschappen van Urdangarin en zijn zakenpartner Diego Torres. Koning Juan Carlos had zijn schoonzoon al op een zijspoor gezet: hij mocht niets meer doen of zeggen namens de Spaanse Koninklijke familie. Op 6 februari moet Urdangarin zich melden bij justitie. In zijn kersttoespraak zei de koning dat het recht voor iedereen geldt en dat ook publieke personen zich aan de regels moeten houden. Volgens Spaanse media doelde de vorst op het schandaal rond zijn schoonzoon, maar dat ontkent de koning. De hertog van Palma is getrouwd met prinses Christina, de jongste dochter van de koning.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>