Britten beleven grootste staking in dertig jaar

Vandaag verschijnen zo’n 2 miljoen Britse ambtenaren niet op het werk uit protest tegen de pensioenhervormingen. Het is de grootste staking in Groot-Brittannië in dertig jaar. Scholen, ziekenhuizen en regeringsgebouwen blijven vandaag in het hele land gesloten en op vliegvelden en in de havens wordt een chaos verwacht. Ook de belastingdienst zou door de acties worden getroffen. Volgens de bonden moeten werknemers in de publieke sector meer gaan betalen en langer gaan werken voor hun pensioen.

Maandenlang overleg leverde in de ogen van de vakbonden niets op. Op zeker duizend plaatsen zijn demonstraties aangekondigd. De minister van Financiën, George Osborne, zei dat de stakingen niets zullen uitrichten en riep de vakbonden op om de onderhandelingen te hervatten. Dinsdag maakte de minister een miljardentegenvaller voor de overheidsfinanciën  bekend; in maart ging hij bij zijn begrotingsplan nog uit van een overschot.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>