Occupy Wall Street geeft zich niet gewonnen

Het Zucotti park bij Wall Street in New York is gisteren ontruimd. Demonstranten van Occupy Wall Street stapten daarop naar de rechter, maar kregen nul op rekest: ze mogen niet opnieuw in het park bivakkeren. Toch geeft de beweging zich niet gewonnen: demonstranten zijn gisteravond weer het park ingetrokken. Demonstreren mag, maar dan zonder tenten. Ook mensen met muziekinstrumenten komen er niet in.

 

Burgemeester Bloomberg van New York vond het park te smerig en te onveilig om het nog langer te gedogen. De ontruiming verliep grimmig; er werden 147 mensen aangehouden. In Parijs is een tentenkamp van Occupy in het zakendistrict La Défense ontruimd. Volgens de politie verliep dat zonder problemen. Ook Londen wil af van het kamp met circa 200 tenten die bij de St. Paul’s Cathedral staan en probeert de betogers via de rechter weg te krijgen. De ondernemers langs het Amsterdamse Damrak willen af van het tentenkamp op het Beursplein.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>