Politie Rio verovert grootste sloppenwijk

De politie van Rio de Janeiro heeft zondag met een massale actie de sloppenwijk Rocinha veroverd, de grootste van Brazilië. De wijk was sinds 30 jaar in handen van drugsbendes. Honderden speciale politieagenten en marinecommando’s vielen de wijk binnen, ondersteund door pantserwagens en helikopters. De omgeving werd hermetisch afgesloten en het luchtruim blijft er gesloten tot maandag.

Volgens de politie houden zich zo’n 200 drugssmokkelaars in de wijk verborgen, waar 120.000 mensen wonen. Rio is een van de steden met de meeste moorden in Brazilië. In zo’n duizend armoedige wijken wonen ruim anderhalf miljoen mensen. Met het oog op het WK voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016 wil het land wil op meerdere plaatsen de veiligheid herstellen. Vorige week arresteerde de politie Antionio Bonfim Lopes, een van de meest gezochte criminelen van Rio, in de sloppenwijk Rocinha.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>