Presidentskandidaat VS beschuldigd van seksuele intimidatie

De Amerikaanse presidentskandidaat Herman Cain is in opspraak geraakt door beschuldigingen van seksuele intimidatie. De website Politico meldt dat hij eind jaren ’90 twee vrouwen ‘ongepast’ zou hebben benaderd, toen hij voorzitter was van de National Restaurant Association (NRA). Hij zou ze persoonlijke vragen hebben gesteld en seksuele opmerkingen hebben gemaakt. De vrouwen zouden daarna een ontslagregeling van de NRA hebben geaccepteerd, onder voorwaarde dat ze er niet meer over zouden praten.

 

Herman Cain, tot voor kort een onbekende, stoomt de afgelopen weken op naar de top van de presidentskandidaten bij de Republikeinen en zou in peilingen al voor liggen op favorieten Mitt Romney en Rick Perry. Een woordvoerder van Cain beweert dat zijn tegenstanders om die reden het schandaal hebben gelekt. De NRA wil geen openheid geven over gegevens van werknemers. Cain ontkent de beschuldiging. De andere presidentskandidaten hebben niet gereageerd. Begin volgend jaar kiest de Republikeinse partij wie het moet gaan opnemen tegen president Obama bij de presidentsverkiezingen van november 2012.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>