Het verdriet van België

België wacht al 15 maanden op een nieuwe regering, maar komt er maar niet uit. Onze zuiderburen staan daarmee op eenzame hoogte als land dat het de langste tijd in de geschiedenis zonder regering moet doen. Vlaamse en Waalse partijen komen er maar niet uit. Twistpunt blijft een miniem stukje België: het tweetalige kiesdistrict Brussel-Halle-Vilvoorde. Koning Albert II heeft tot spoed gemaand, nu interim premier Yves Leterme heeft aangekondigd aan het eind van dit jaar de Belgische politiek in te ruilen voor een topbaan bij OESO.

Hij wordt de nieuwe adjunct-secretaris-generaal van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). De 50-jarige Leterme is bezig aan zijn tweede termijn als premier, maar sinds 15 maanden is zijn kabinet demissionair. Zijn aangekondigde vertrek zet extra druk op de slepende regeringsonderhandelingen. De koning kwam er speciaal eerder voor terug van vakantie.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>