Protest tegen pausbezoek Madrid loopt uit de hand

In Madrid zijn protesten tegen het bezoek van de paus uit de hand gelopen. Woensdagavond gingen duizenden de straat op. De betogingen begonnen rustig, maar op een gegeven moment raakten de actievoerders slaags met de politie die zeker zes mensen  oppakte en het centrale plein afsloot. De demonstranten scandeerden leuzen als ‘Paus reist: paus betaalt’. Ze ergeren zich dat het reisje door de belastingbetaler wordt betaald: een dikke 50 miljoen euro.

 

Seculiere staat’. Zeker nu het land in een economische crisis verkeert, vinden veel Spanjaarden dat veelte veel. Ook waren er borden met spreuken als ‘God ja, kerk nee’ en ‘Van mijn belastinggeld: nul centimes voor de paus. Tijdens de betoging kwamen demonstranten vaak recht tegenover pelgrims te staan. Eerder werd een streng gelovige student van Mexicaanse afkomst opgepakt die een aanslag wilde plegen op de betogers. De paus komt vandaag in Madrid aan en blijft vier dagen. Hij komt naar Spanje in het kader van de Wereldjongerendagen, waarop naar schatting een half miljoen jongeren afkomen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>